TERMOSTAT ELECTRONIC DIGITAL FARA FIR CT3W
Fisa tehnica
Element termosensibil: NTC 10KΩ ±1% la 25°C
Sensibilitatea de comutare: ±0,2°C sau ±0,3°C
Domeniul de reglaj al temperaturii: 10-30°C, din 0,5°C în 0,5°C
Domeniul de afisare a temperaturii: 5-35°C|
Precizia de afisare a temperaturii: ±0,5°C
Temperatura admisa pentru depozitare: -10°C … 60°C
Tensiunea de alimentare: 2 x 1,5 V, baterii alcaline tip AA (R6)
Tensiunea de cuplare: 24Vca sau 24Vcc … 220Vca
Frecvenţa de lucru: 868,35MHz
Puterea consumata din baterii: 1,3mW
Tensiune rcceptor: 230Vca/50Hz
Putere consumata receptor: 6W
Curent cuplare: 6A rezistiv, 2A inductiv
Raza actiune: max. 50m
Termostatul de camera CT3W este adecvat pentru comanda unui aparat de incalzire sau de climatizare, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire centrala comercializate in Romania si Uniunea Europeana, indiferent de tensiunea de comanda (24V sau 230V).
Termostatul comanda aparatul de incalzire sau de climatizare astfel incat temperatura ambianta sa fie menţinuta constanta la valoarea dorita de dvs.
Precizia mare a termostatului asigura CONFORT in locuinţa sau biroul dvs., precum si ECONOMIE la cheltuielile cu energia.
Termostatul este mobil, nu necesita legatura electrica prin cablu la cazan, el este un emitator care trimite semnale de radiofrecventa receptorului (un modul fix in legatura directa cu cazanul de incalzire). Receptorul primeste semnalele de la termostat si comanda pornirea sau oprirea cazanului prin cablul electric conectat intre receptor si cazan.
Termostatul poarta un numar de serie de fabricatie. Acelasi numar este trecut si pe receptor. Cu alte cuvinte termostatul (emitătorul) si receptorul, sunt perechi. Termostatul emitător si receptorul sunt reglate din fabrica sa lucreze pe aceeasi frecventa si au acelaşi cod de adresa, cu scopul de a comunica numai intre ele.
Pentru a economisi energia bateriilor si a prelungi durata acestora de viata, termostatul nu emite permanent semnale, ci trimite receptorului comenzi cu o anumita periodicitate.
Termostatul cu comanda iîn radiofrecventa este mobil. Din acest fapt rezultă cateva avantaje, si anume:
– nu necesita pozarea unui cablu electric, se evita deranjul in cladire;
– permite gasirea, prin incercari, a locului optim de amplasare al termostatului;
– este adecvat situatiei in care destinatia lui se schimba, de pilda, ziua este folosit in sufragerie, seara este mutat in dormitor.